6 браншови организации поискаха от Асен Василев да не предлага Николай Събев за транспортен министър

Шест браншови организации са поискали от ръководството на „Продължаваме промяната“ да издигнат друг кандидат на мястото на Николай Събев. Според тяхното писмо причините са в липса на комуникация с бранша, лобистки назначения в бордовете на хора без подготовка и опит, непрозрачност при управлението и опити за противопоставяне на браншове от различните видове транспорт.

“Целият бранш имахме надежди да видим адекватни кадрови промени в това министерство, предприемане на конкретни действия и най-вече бранене на правата и интересите на транспортния българския транспортен сектор и създаване на нови възможности.
За съжаление, въпреки нашите усилия през последните 15 години и надеждите, с които посрещнахме господин Събев, ние не виждаме никаква промяна към по-успешно развитие на авиационния, железопътният, морският и автомобилния транспорт. За последните 6 месеца бизнесът в бранша остана нечут и се правят неща с които не се подобрява средата за инвестиции и развитие на сектора.
Молим да вземете предвид всичко изложено по-горе и да издигнете друг кандидат за Министър на транспорта и съобщенията.”, се казва в писмото.

Сред авторите са Асоциацията на българската авиационна индустрия, Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи, Клъстер Зелен транспорт и Конфедерация на автобусните превозвачи.

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]