6 кандидати за доставка на 30 автобуса в София

Abo

6 кандидати за доставка на 30 автобуса в София

 

Шестима са участниците в откритата обществена поръчка за доставка на 30 броя нови единични автобуси и специализирано оборудване към тях.

Abo

По реда на подаването на документите за участие това са: Karsan Otomotiv  Sanayi Ve Ticaret A.S., Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S., EvoBus GmbH, Temsa Global Sanayi Ve Ticaret A.S., Исубус ООД и Zhengzhou Yutong Bus Co., Ltd.

Офертите бяха отворени в офиса на Столичен автотранспорт ЕАД, който е и възложител на обществената поръчка. Заместник-директорът по експлоатационните въпроси инж. Владимир Коцев отвори запечатаните в пликове документи, като ценовите оферти, които шестте компании предлагат ще станат ясни на по-късен етап, тъй като предстои комисията по поръчката да провери документацията дали тя отговаря на условията на конкурса.

Един от шестте кандидати ще достави в столицата 30 нови единични, дизелови, нископодови автобуси, с три врати, двигателите на които трябва да покриват емисионните норми Евро-6. Към автобусите е необходимо да има диагностична апаратура и софтуер за ДВГ и скоростна кутия, както и за пневматичните и електрическите системи. Те трябва да са отоплени и климатизирани.

Прогнозирана обща цена на автобусите, диагностичната апаратура и обучението на персонала на Столичен автотранспорт ЕАД е 8 614 258 лв. или под 144 000 евро на автобус. При оценката на кандидатите за доставка финансовият критерий е с най-висока тежест – 60%. 15% е тежестта на енергийните и емисионни разходи за целия експлоатационен живот на автобусите. Гаранционните условия са с тежест 5%, а техническите характеристика на предлаганите автобуси – с 20%.

На този етап информацията коя фирма с какви модели участва в конкурса не е достъпна. Победителят от последния конкурс в София за 110 единични автобуса – Zhengzhou Yutong Bus най-вероятно участва с модела, който софиянци вече добре познават – ZK6126HGA. EvoBus най-вероятно са подали документация с новия Conecto, който наскоро бе представен в България. От останалите участници Karsan участва с модела Citymood, чиято официална премиера се състоя по време на IAA 2016 в Хановер през септември; Otokar участва с Kent C, с каквито автобуси това лято се обзаведе Обществената транспортна компания на Малта; Исубус най-вероятно участва със Citiport, а Temsa – с Avenue LF 12, каквито през пролетта Хеброс бус пусна в Пловдив.

Очаква се ценовите оферти да бъдат отворени в рамките на един месец.

Източник : www.kamioni.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]