6 причини защо магистралите в Германия да са най-добрите в света

Европа не само кара куп безумно готини коли, но и има някои от най-добрите пътища в света. Когато става дума за пътуване с автомобил, мрежата от аутобани (магистрали) в Германия е една от най-добрите в целия свят.

Емблематичното за германската система е, че по магистралите в страната може да се кара бързо – наистина бързо. Тя обаче има и други предимства освен скоростта.

Представяме ви шест причини, които обясняват защо аутобанът е страхотна национална система от магистрали. Списъкът е подбран от изданието Tech Insider.

Има участъци, в които няма ограничение на скоростта

Всеки знае за аутобана, че можеш да караш наистина бързо по него. Това е вярно, но не важи за навсякъде. Има участъци без ограничение на скоростта, както и области, в които скоростта на движението е ограничена.

Макар че не цялата система е с неограничена скорост, в големите и предимно селски участъци това няма ограничение за движението.

Германските шофьори са изключително добри заради строгата система за получаване на книжка

За да изкараш шофьорска книжка в Германия, трябва да преминеш тонове курсове по каране, включително няколко, в които се движиш на самия аутобан и си поставен в реалния, високоскоростен трафик.

Уроците могат да отнемат шест месеца и да струват над 2000 долара.

Ако искате да карате в Германия, трябва да сте отдадени, което ви прави по-добър водач. А по-добро шофиране означава по-малко пътни инциденти и съответно по-малко смъртни случаи.

Пътищата са много добре поддържани

За да се осигури по-високоскоростен трафик, настилките на магистралите са изградени с много слоеве бетон. Аутобаните биват и редовно инспектирани за нередности в пътната настилка и всякакви щети. Ако се открие нещо при тези проверки, бива заменена цялата област около повредения участък.

Минаването в лявото платно се прилага стриктно

Ако не изпреварваш някого и просто пътуваш, трябва да преместиш колата си в дясната лента. За разлика от други държави, в Германия шофьорите  всъщност наистина изпълняват това правило. И тъй като германците обръщат толкова специално внимание на тази конкретна разпоредба, трафикът е в състояние да се придвижва много по-свободно по магистралите.

Има изискване да се правят редовни и щателни проверки на колите

Тези инспекции помагат да бъде ограничен броят на потенциално опасните автомобили, които застрашават пътниците в тях и другите водачи на пътя.

Полицията се забелязва рядко

Някои хора се притесняват, когато видят полицейска кола – дори и ако не са направили нищо незаконно. За щастие това е нещо, за което рядко ще ви се наложи да се тревожите, докато карате по аутобан.

Рядко е там да бъде забелязана германска полиция (polizei). А ако я видите, вероятно няма за какво да се притеснявате, освен ако не сте направили нещо нелегално.

Източник : www.news.bg