7 служители на ДАИ-Варна в ареста при спецакция

7 служители на Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" във Варна са задържани вчера при спецоперация на Икономическа полиция. Сред задържаните има служители, заемащи ръководни позиции, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

По време на процесуално-следствените действия са претърсени служебни помещения в сградата на инспекцията. Намерени са множество документи, съотносими към извършени престъпления по чл. 282 от Наказателния кодекс, който гласи: 

"Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години или пробация".

Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Образувано е досъдебно производство.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…