7 служители на ДАИ-Варна в ареста при спецакция

7 служители на Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" във Варна са задържани вчера при спецоперация на Икономическа полиция. Сред задържаните има служители, заемащи ръководни позиции, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

По време на процесуално-следствените действия са претърсени служебни помещения в сградата на инспекцията. Намерени са множество документи, съотносими към извършени престъпления по чл. 282 от Наказателния кодекс, който гласи: 

"Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години или пробация".

Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Образувано е досъдебно производство.

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]