75% американците се страхуват от автономните автомобили

Проучване на Американската автомобилна асоциация (ААА) показва, че трима от всеки четирима американци се страхуват от идеята да се возят в автономни автомобили. Това прави приблизително 75% от американците, съобщава CNN.

Общо 84% пък казват, че имат по-голямо доверие на собствените си умения. Въпреки това 60% споделят, че няма да имат нищо против, ако следващата им кола има функция за автоматично паркиране или дори намаляване на скоростта.

Средно 89% от жените казват, че ще ги е страх да се возят в автономен автомобил. Същото казват 67% от мъжете. В проучването на ААА са участвали 1832-ма американци на възраст над 18 г.

Основният аргумент на участниците в проучването е, че технологиите за изцяло самоуправляващи се автомобили все още са много нови и не са доказали сигурността си. Според управляващия директор на отдела за автомобилно инженерство на ААА Джон Нилсън обаче, тестовете подсказват, че хората често надценяват способностите си. Той смята, че постепенно доверието към технологиите ще се увеличава.

"Хората, които имат функции като автоматично паркиране и спиране, ги харесват и им имат доверие. За тях приемането на изцяло самоуправляващ се автомобил ще е много по-лесно", коментира Нилсън. Според него ще отнеме между пет и десет години докато преобладаващата част от хората възприемат автономните коли.

Източник : www.dnevnik.bg

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]