75% американците се страхуват от автономните автомобили

Проучване на Американската автомобилна асоциация (ААА) показва, че трима от всеки четирима американци се страхуват от идеята да се возят в автономни автомобили. Това прави приблизително 75% от американците, съобщава CNN.

Общо 84% пък казват, че имат по-голямо доверие на собствените си умения. Въпреки това 60% споделят, че няма да имат нищо против, ако следващата им кола има функция за автоматично паркиране или дори намаляване на скоростта.

Средно 89% от жените казват, че ще ги е страх да се возят в автономен автомобил. Същото казват 67% от мъжете. В проучването на ААА са участвали 1832-ма американци на възраст над 18 г.

Основният аргумент на участниците в проучването е, че технологиите за изцяло самоуправляващи се автомобили все още са много нови и не са доказали сигурността си. Според управляващия директор на отдела за автомобилно инженерство на ААА Джон Нилсън обаче, тестовете подсказват, че хората често надценяват способностите си. Той смята, че постепенно доверието към технологиите ще се увеличава.

"Хората, които имат функции като автоматично паркиране и спиране, ги харесват и им имат доверие. За тях приемането на изцяло самоуправляващ се автомобил ще е много по-лесно", коментира Нилсън. Според него ще отнеме между пет и десет години докато преобладаващата част от хората възприемат автономните коли.

Източник : www.dnevnik.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]