800 000 лева дължът гратисчии на софийския транспорт

500 изпълнителни дела са образували частни съдебни изпълнители срещу гратисчии, които не са платили глоба за пътуване без билет в градския транспорт, съобщи „24 часа”. Сред гратисчиите има не само социално слаби хора, но и чиновници в министерства, държавни агенции и големи компании, показват данните на общината.
“10 000 наказателни постановления поетапно ще бъдат изпратени на частни съдебни изпълнители. В момента подготвяме още 200 акта", потвърди зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.
 
Частните бирници могат да наложат запор върху заплати, пенсии, банкови сметки, недвижими имоти и коли. Преди да се пристъпи към крайната мярка, длъжникът има 14 дни да плати доброволно.
 
От общината обясниха, че нямат данни в колко от случаите се е стигнало до запор. До момента обаче длъжниците доброволно били внесли 4130 лв.
 
На пътниците без билет, които откажат да платят на място глобата от 20 лв., се съставя акт. Санкцията по него вече е 100 лв. Ако гратисчията обаче се яви в рамките на 3 дни плаща, само 20 лева. 
 
Източник: БЛИЦ
Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]