9 въпроса, които от Uber ще ви зададат на интервю за работа

Искате да работите за една от най-горещите технологични компании в момента? Да, говорим за Uber. И да, не си мислете, че това може да стане лесно. Първо ще трябва да минете серия интервюта, а за някои позиции се изисква и попълването на аналитични тестове, които отнемат около 2 часа.

Една от най-важните части при кандидатстването за работа в компанията е тази с въпросите, представляващи казуси, които трябва да решите. С помощта на американската платформа за намиране на работа Glassdoor сайтът Business Insider публикува няколко въпроса, които от Uber са задали на свои кандидати за различни длъжности. Ето ги и тях:

1. „Получавате оплакване от дама, която е била превозена от ваш шофьор предишната вечер. По нейните думи служителят ви е минал по по-дълъг маршрут, за да стигне дестинацията, а заедно с това е изглеждал пиян. Как ще решите този проблем?” – кандидат за позиция на мениджър логистика.

2. „Представете си, че ще въвеждате услугите на Uber за първи път в някой град и разполагате с нулев бюджет. Как ще наемете шофьори?” – кандидат за мениджър логистика.

3. „В стая сте, в която има три здрави и един счупен стол. Петима души влизат в стаята, двама от които заедно. Каква е възможността човекът Х да седне на здрав стол?” – кандидат за шофьор.

4. „Бихте ли пожертвали личния си живот, за да работите по 80-90 часа дневно тук?” – кандидат за мениджър комуникации.

5. „Човек е бил убит и е бил намерен в кола на Uber. По всички медии и в социалните мрежи се коментира тази новина. Какво ще напишете в блога на компанията в отговор?” – кандидат за главен мениджър.

6. „Представете си, че вече сте наети тук. Вземате Uber, за да дойдете на работа някоя сутрин, но забелязвате, че шофьорът ви приема поръчки за превози и от конкурентна компания. Какво ще направите?” – кандидат за мениджър комуникации.

7. „Появява се проблем с мобилното приложение на Uber и клиентите не могат да го ползват. Как ще успокоите шофьорите?” – кандидат за оперативен координатор.

8. „Какво ще кажете на шофьор, който твърди, че не е получил парите, които Uber му дължи за извършените от него превози и смята, че компанията го лъже?” – кандидат за мениджър логистика.

9. „Какво би ви спряло да напуснете работата си тук след прекарани четири години на въпросната позиция?” – кандидат за софтуерен инженер.

 Източник : www.dnes.bg

ЖП транспорт

Христо Алексиев ще бъде за трети път служебен транспортен министър

Христо Алексиев ще бъде служебен транспортен министър за рекорден трети път, стана ясно след като президентът Румен Радев разпусна 47-ото народно Събрание и обяви състава на служебния кабинет Роден е […]

Воден транспорт

Де-мистификация на транспортните разходи за LNG доставки –как да ни излезнат сметките с  корабите с втечнен газ

к.д.п. Христо Папукчиев, експерт в областта на морския транспорт Напоследък темата за газовата независимост и енергийното оцеляване на България, а така също и на партньорите ни от ЕС се трансформира […]

ЖП транспорт

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS – ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. […]