9 въпроса, които от Uber ще ви зададат на интервю за работа

Искате да работите за една от най-горещите технологични компании в момента? Да, говорим за Uber. И да, не си мислете, че това може да стане лесно. Първо ще трябва да минете серия интервюта, а за някои позиции се изисква и попълването на аналитични тестове, които отнемат около 2 часа.

Една от най-важните части при кандидатстването за работа в компанията е тази с въпросите, представляващи казуси, които трябва да решите. С помощта на американската платформа за намиране на работа Glassdoor сайтът Business Insider публикува няколко въпроса, които от Uber са задали на свои кандидати за различни длъжности. Ето ги и тях:

1. „Получавате оплакване от дама, която е била превозена от ваш шофьор предишната вечер. По нейните думи служителят ви е минал по по-дълъг маршрут, за да стигне дестинацията, а заедно с това е изглеждал пиян. Как ще решите този проблем?” – кандидат за позиция на мениджър логистика.

2. „Представете си, че ще въвеждате услугите на Uber за първи път в някой град и разполагате с нулев бюджет. Как ще наемете шофьори?” – кандидат за мениджър логистика.

3. „В стая сте, в която има три здрави и един счупен стол. Петима души влизат в стаята, двама от които заедно. Каква е възможността човекът Х да седне на здрав стол?” – кандидат за шофьор.

4. „Бихте ли пожертвали личния си живот, за да работите по 80-90 часа дневно тук?” – кандидат за мениджър комуникации.

5. „Човек е бил убит и е бил намерен в кола на Uber. По всички медии и в социалните мрежи се коментира тази новина. Какво ще напишете в блога на компанията в отговор?” – кандидат за главен мениджър.

6. „Представете си, че вече сте наети тук. Вземате Uber, за да дойдете на работа някоя сутрин, но забелязвате, че шофьорът ви приема поръчки за превози и от конкурентна компания. Какво ще направите?” – кандидат за мениджър комуникации.

7. „Появява се проблем с мобилното приложение на Uber и клиентите не могат да го ползват. Как ще успокоите шофьорите?” – кандидат за оперативен координатор.

8. „Какво ще кажете на шофьор, който твърди, че не е получил парите, които Uber му дължи за извършените от него превози и смята, че компанията го лъже?” – кандидат за мениджър логистика.

9. „Какво би ви спряло да напуснете работата си тук след прекарани четири години на въпросната позиция?” – кандидат за софтуерен инженер.

 Източник : www.dnes.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…