Air France-KLM иска да купи WizzAir

Френско-холандската авиогрупа Air France-KLM е в преговори с унгарския нискотарифен превозвач Wizz Air, информират медиите в Нидерландия. Целта е закупуването на лоукостъра, който е един от лидерите на европейския пазар на евтини полети, пише специализираният портал Luchtvaartnieuws.nl.
 
По този начин Air France ще навлезе с втори сериозен играч освен Transavia на пазара на нискотарифните полети.
 
Основаната през 2003 г. компания WizzAir изпълнява в момента полети от голям брой източноевропески дестинации до Западна Европа. Компанията има базирани самолети и в София, въпреки че затвори своя офис в българската столица в рамките на програмата си за свиване на разходи.
 
От френския национален авиопревозвач Air France обаче засега не искат да коментират неофициалната информация за евентуалната мащабна сделка.
Източник: Economic.bg
Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]