Airbus тества нови експериментални крила за намаляване на емисиите

airbus намаляване на емисиите с нови крила

Airbus тества иновативни крила на самолетите с цел намаляване на емисиите. Обещават да революционизират авиацията. Компанията проведе първия полет на малък самолет Cessna Citation VII с тези демонстрационни крила на 6 ноември от летище Тулуза-Бланяк, Франция. Проектът, започнал през септември 2021 г., цели да промени начина, по който самолетите използват крилата си, повишавайки ефективността и намалявайки консумацията на гориво, предават от europawire.

Ако тестовете са успешни, Airbus предлага революционен метод за подобряване на аеродинамиката на крилата и общата производителност на всеки бъдещ самолет. Тези нови крила са съвместими с иновативни решения и конфигурации на двигатели, с цел намаляване на емисиите на CO2.

Прочетете още: Обявиха нов конкурс за ръководство на летище “Пловдив”

Airbus работи за намаляване на въглеродния отпечатък на своите самолети, в отговор на климатичните промени, предизвикани от изгарянето на изкопаеми горива. Детайлите за конкретните подобрения в експерименталните крила и потенциалното им въздействие върху емисиите все още не са разкрити. Този проект е част от по-широките усилия на Airbus да направи авиацията по-екологична и икономична.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…