Акция „бус лента“ – 500 нарушители само за 7 дни в София

Столичният КАТ е заловил 500 нарушители от началото на акция "бус лента", която стартира преди седмица, съобщи шефът на Пътна полиция-София комисар Тенчо Тенев.

480 от тях били глобени с по 50 лв., а останалите са спипани да извършват и други нарушения, като каране без книжка или след употреба на алкохол.
3 акта и 37 фиша съставиха при проверките на бус ленти в София
10 май 2016 18:15
13
Полицията започва акция "бус лента"
10 май 2016 08:30
22

От началото на акцията пътните полицаи хващали по 80 нарушители на ден. Техният брой намалял в понеделник, когато били заловени едва 50.

Комисар Тенев съобщи пред Нова тв, че няколко полицейски коли карат в лентите, предназначени за столичния градски транспорт, за да респектират водачите.

Само през изминалата година граждани са изпратили 700 сигнала за нарушения на правилата на движение. 500 от тях били обработени и нарушителите са били наказани. 200 са изпратени в други областни дирекции на полицията, защото автомобилите не били със софийски номера.

16 хил. души пък са били спипани само от началото на годината да карат с превишена скорост.

Комисар Тенев съобщи и за два случая на огромно превишаване на скоростта. Млад водач с шофьорски стаж от 6 г. бил засечен от камери да кара мощната си кола с 228 км/ч при разрешени 50 км/ч. Той обяснил, че бързал за работа.

Моторист пък бил хванат на Южната дъга да кара мотора си на задна гума със скорост 225 км/ч.

Източник : www.dnes.bg

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]