Акция “бус лента” – 500 нарушители само за 7 дни в София

Столичният КАТ е заловил 500 нарушители от началото на акция "бус лента", която стартира преди седмица, съобщи шефът на Пътна полиция-София комисар Тенчо Тенев.

480 от тях били глобени с по 50 лв., а останалите са спипани да извършват и други нарушения, като каране без книжка или след употреба на алкохол.
3 акта и 37 фиша съставиха при проверките на бус ленти в София
10 май 2016 18:15
13
Полицията започва акция "бус лента"
10 май 2016 08:30
22

От началото на акцията пътните полицаи хващали по 80 нарушители на ден. Техният брой намалял в понеделник, когато били заловени едва 50.

Комисар Тенев съобщи пред Нова тв, че няколко полицейски коли карат в лентите, предназначени за столичния градски транспорт, за да респектират водачите.

Само през изминалата година граждани са изпратили 700 сигнала за нарушения на правилата на движение. 500 от тях били обработени и нарушителите са били наказани. 200 са изпратени в други областни дирекции на полицията, защото автомобилите не били със софийски номера.

16 хил. души пък са били спипани само от началото на годината да карат с превишена скорост.

Комисар Тенев съобщи и за два случая на огромно превишаване на скоростта. Млад водач с шофьорски стаж от 6 г. бил засечен от камери да кара мощната си кола с 228 км/ч при разрешени 50 км/ч. Той обяснил, че бързал за работа.

Моторист пък бил хванат на Южната дъга да кара мотора си на задна гума със скорост 225 км/ч.

Източник : www.dnes.bg

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]

ЖП транспорт

Общият език за европейските машинисти: допълнително препятствие или решение?

март 25, 2023

Европейският железопътен сектор остава разделен: трябва ли да има общ език за трансгранични влакови операции за персонал като машинисти, персонал и ръководители на движението? Забележителното е, че товарната асоциация ERFA, […]