Акция „бус лента“ – 500 нарушители само за 7 дни в София

Столичният КАТ е заловил 500 нарушители от началото на акция "бус лента", която стартира преди седмица, съобщи шефът на Пътна полиция-София комисар Тенчо Тенев.

480 от тях били глобени с по 50 лв., а останалите са спипани да извършват и други нарушения, като каране без книжка или след употреба на алкохол.
3 акта и 37 фиша съставиха при проверките на бус ленти в София
10 май 2016 18:15
13
Полицията започва акция "бус лента"
10 май 2016 08:30
22

От началото на акцията пътните полицаи хващали по 80 нарушители на ден. Техният брой намалял в понеделник, когато били заловени едва 50.

Комисар Тенев съобщи пред Нова тв, че няколко полицейски коли карат в лентите, предназначени за столичния градски транспорт, за да респектират водачите.

Само през изминалата година граждани са изпратили 700 сигнала за нарушения на правилата на движение. 500 от тях били обработени и нарушителите са били наказани. 200 са изпратени в други областни дирекции на полицията, защото автомобилите не били със софийски номера.

16 хил. души пък са били спипани само от началото на годината да карат с превишена скорост.

Комисар Тенев съобщи и за два случая на огромно превишаване на скоростта. Млад водач с шофьорски стаж от 6 г. бил засечен от камери да кара мощната си кола с 228 км/ч при разрешени 50 км/ч. Той обяснил, че бързал за работа.

Моторист пък бил хванат на Южната дъга да кара мотора си на задна гума със скорост 225 км/ч.

Източник : www.dnes.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]