Аларма за пожар се е задействала преди катастрофата на самолета на “Иджипт еър”

Аварийна сигнализация, предупреждаваща за задимяване, се е задействала на борда на самолета на "Иджипт еър" минути преди катастрофата. Това информира първо Си Ен Ен, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

По-късно днес френската агенция за авиационни разследвания потвърди автоматичните съобщения за дим в самолета на "Иджипт еър", цитирана от АФП.

Телевизията се позовава на данни от автоматична система за комуникация на борда на самолета, получени от египетски източник. Предупреждението за дим е било регистрирано в една от тоалетните на самолета.

Сигнализацията се е задействала "броени минути" преди предполагаемия момент на катастрофата, посочва Си Ен Ен.

"На борда е имало пожар", каза авиационният експерт Тим ван Беверен пред радио "Дойче веле". Системата е изпратила съвсем ясен сигнал. Регистриран е бил дим в тоалетната, а минута по-късно и в отделението с авиационната радиоелектроника, каза той в интервю, публикувано късно снощи и цитирано от ДПА.

Сигналите са били изпратени чрез системата ACARS (адресно-отчетна система за авиационна връзка), която предава кратки съобщения за актуалното състояние на борда до наземни станции по радиото или чрез сателит, съобщи специализираният уебсайт "Авиейшън хералд", цитирайки независими източници.

Източник : www.dnevnik.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…