Аларма за пожар се е задействала преди катастрофата на самолета на “Иджипт еър”

Аварийна сигнализация, предупреждаваща за задимяване, се е задействала на борда на самолета на "Иджипт еър" минути преди катастрофата. Това информира първо Си Ен Ен, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

По-късно днес френската агенция за авиационни разследвания потвърди автоматичните съобщения за дим в самолета на "Иджипт еър", цитирана от АФП.

Телевизията се позовава на данни от автоматична система за комуникация на борда на самолета, получени от египетски източник. Предупреждението за дим е било регистрирано в една от тоалетните на самолета.

Сигнализацията се е задействала "броени минути" преди предполагаемия момент на катастрофата, посочва Си Ен Ен.

"На борда е имало пожар", каза авиационният експерт Тим ван Беверен пред радио "Дойче веле". Системата е изпратила съвсем ясен сигнал. Регистриран е бил дим в тоалетната, а минута по-късно и в отделението с авиационната радиоелектроника, каза той в интервю, публикувано късно снощи и цитирано от ДПА.

Сигналите са били изпратени чрез системата ACARS (адресно-отчетна система за авиационна връзка), която предава кратки съобщения за актуалното състояние на борда до наземни станции по радиото или чрез сателит, съобщи специализираният уебсайт "Авиейшън хералд", цитирайки независими източници.

Източник : www.dnevnik.bg

Uncategorized

Бившите транспортни войски ще дострояват жп линията София – Елин Пелин

март 29, 2023

Държавната компания „Транспортно строителство и възстановяване“ (ТСВ) – наследник на Войските на министерството на транспорта ще дострои част от железопътната линия София – Елин Пелин, а за другия участък ще […]

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]