Arup печели DART + крайбрежния проектен договор

Iarnród Éireann назначава Arup да предоставя мултидисциплинарни инженерни услуги за модернизиране на крайбрежния маршрут DART+ в Дъблин от Drogheda на север до Грейстоун на юг (около 86 km).

Arup ще създаде дизайн за разширяването на електрификацията и свързаните с тях работи, заедно с проектирането на модификации на съществуващата DART линия, за да се осигури необходимото увеличение на нивата на обслужване, ще се развият планове за управление на трафика и инфраструктура, за да се улесни продължаващите пешеходци и велосипедисти в райони, съседни на съществуващата DART линия.

Ако жп поръчката ще бъде одобрена, която включва широка обществена консултация, строителството на DART+ Coastal се очаква да започне от началото на 2024 г. с планирани за завършване дейности през 2027 година.

Проектът е част от програмата DART+, финансирана от Националния транспортен орган по Проект Ирландия 2040.

Подобряването на крайбрежните линии включва електрификацията на 37 км от Малахайде до Дрогеда, модификации на съществуващите депа в Дрогеда и Феървю в подкрепа на новия флот.

Проектът обхваща също така модернизацията на инфраструктурата от Дрогеда до Грейстоун, която включва модернизация на възлите и съоръжения за връщане на станциите, модификации на мостове и конструкции, осигуряване на жп гара, модернизиране на сигнализацията, телекомуникационните системи и системите за захранване и премахването на ниво между центъра на града и Merrion Gates, което ще намали ограниченията както за железопътния, така и върху автомобилния трафик.

Пътниците ще бъдат от полза за по-лесните възможности за пътуване, по-добрата надеждност на времето за пътуване и ще бъдат насърчавани да направят устойчив избор на пътувания, като се отдадат на частните автомобили и използват ефективна и по-безопасна мрежа за обществен транспорт.

Крайбрежен маршрут DART+ ще видите разширяване на електрификацията на линията от Малахиде до Drogheda, и подобрения по съществуващата DART линия от Малахайд/Кот до Грейстоун, за да се увеличи капацитета на пътниците по източния коридор на пътника от 17,980 до 26,680 на час, увеличение от почти 50 на сто.

Източник: DART+ Coastal design works start as contract awarded (railwaypro.com)

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…