Авиокомпаниите ще връщат пари за пропуснат полет при болест

 

Пътник може да се откаже от полета си и да получи обратно парите си, ако се разболее. Той може да откаже самолетния билет включително и ако член от семейството му, който ще пътува с него, е болен. Това обаче трябва да бъде придружено с документи от лечебно заведение.

Това решиха депутатите с промени в Закона за гражданското въздухоплаване, които бяха одобрени от парламента на второ четене, съобщи БТА.

Ще се налага имуществена санкция от 2000 до 5000 лв. на въздушен превозвач, който не изпълни задълженията си при отказан достъп до борда съгласно европейска разпоредба.

Санкцията ще важи и за въздушен превозвач, който не компенсира пътниците при отказан достъп на борда против тяхната воля.

Глоба от 100 до 1000 лв. е предвидена и в случай, че въздушният превозвач не изпълнява задълженията си за информиране за крайната цена с включените в нея тарифи и такси.

Източник: http://m.mediapool.bg, 05.11.2015г.

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]