Авиокомпаниите ще връщат пари за пропуснат полет при болест

 

Пътник може да се откаже от полета си и да получи обратно парите си, ако се разболее. Той може да откаже самолетния билет включително и ако член от семейството му, който ще пътува с него, е болен. Това обаче трябва да бъде придружено с документи от лечебно заведение.

Това решиха депутатите с промени в Закона за гражданското въздухоплаване, които бяха одобрени от парламента на второ четене, съобщи БТА.

Ще се налага имуществена санкция от 2000 до 5000 лв. на въздушен превозвач, който не изпълни задълженията си при отказан достъп до борда съгласно европейска разпоредба.

Санкцията ще важи и за въздушен превозвач, който не компенсира пътниците при отказан достъп на борда против тяхната воля.

Глоба от 100 до 1000 лв. е предвидена и в случай, че въздушният превозвач не изпълнява задълженията си за информиране за крайната цена с включените в нея тарифи и такси.

Източник: http://m.mediapool.bg, 05.11.2015г.

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]