„Авиоотряд 28” отново разбуди духовете

Два полета за нуждите на МВР в чужбина, извършени от правителствения “Авиоотряд 28” в началото на месеците май и юли, събудиха любопитство сред депутати от опозицията. Това става ясно от писмен отговор на транспортния министър Ивайло Московски на депутатски въпроси, предаде БГНЕС. 
От отговора на министъра не става ясно, защо се е наложило МВР да лети с техника, която властта ползва за представителни нужди, още повече 10 134 лв. струва на бюджета на МВР полет на “Авиоотряд 28” изпълнен на 02 май 2016 г. Приблизително същата ще бъде цената на полета, който правителственият отряд е изпълнил на 03 юли 2016 г., отново за нуждите на МВР. 

Московски не уточнява с каква авиационна техника са извършени полетите. “Авиоотряд 28” притежава правителствените самолети “Фалкон”, “Боинг”, както и хеликоптери. 

Ползването на “Авиоотряд 28” за нуждите на МВР е повод и за депутатски въпрос към вътрешния министър и вицепремиер Румяна Бъчварова, на който тя ще отговори в следващите седмици. Възможно е полетите да са ползвани за задгранични мисии на ръководството на МВР, както и за полети, които са свързани с охраната на границата, заради засиления мигрантски натиск. 

Ползването на правителствените самолети в първия мандат на премиера Бойко Борисов дори стана повод за разследване, което приключи без установени закононарушения.

Източник : www.klassa.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]