Автобусите в София нови и на природен газ

До 2019-а година средната възраст на един градски автобус в София трябва да бъде 7 години.

Това стана ясно от думите на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов, като уточни, че в момента най-възрастните автомобили от градската мрежа са над 34 години.

До края на тази година нови 110 автобуси ще тръгнат по столичните улици, а първата доставка ще бъде още през лятото, поясни Христов.

Първите линии, по които ще бъдат пуснати в експлоатация, са по изтичащите договори на частните оператори от 2015-а година.

Шофьор получи гърч в движение, кондуктор предотврати катастрофа

„Има автобуси, които са над 34-годишна възраст и са в експлоатация. Предвижда се в рамките на 3 години ясен график за доставка на 190 автобуса, с които ще се постигне в края на мандата средната възраст на автобусния парк в София да е под 7 години" – уточни Христов.

Той добави, че по-голямата част от автобусите, които ще бъдат доставени, се предвижда да са с двигатели на природен газ – това са над 120 автобуса.

„Предвидена е доставка на 20 електрически автобуса и на 20 с алтернативни горивни източници, хибрид. Вече имаме сключен договор за доставка на 110 автобуса, които в рамките на тази година ще бъдат доставени и въведени в експлоатация" – каза още транспортният зам.-кмет на столицата.

 

Източник : www.dariknews.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]