Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

волга

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни автомобилни марки.

След успешното възобновяване на производството на “Москвич” и “Лада”, в Москва бяха представени три нови модела на марката “Волга”. Автомобилите бяха показани по време на изложението “Цифрова индустрия на индустриална Русия”, където министър-председателят Михаил Мишустин ги инспектира.

На първия етап от възраждането на съветската марка “Волга” ще бъдат представени три модела: седанът Volga C40 D-class, кросоувърът Volga K30 C-class и кросоувърът Volga K40 D-class. Според руските медии, всички тези модели са леко модифицирани версии на автомобили от китайската марка Changan.

Тези нови модели са част от усилията на Русия да засили местното автомобилно производство и да намали зависимостта от вносни автомобили. Представянето на новите модели “Волга” е знак за стремежа на страната да възроди своите легендарни автомобилни марки и да предложи на пазара модерни и конкурентоспособни превозни средства.

Производството им ще започне до края на годината в Нижни Новгород.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…