Българска компания интегрира мобилен софтуер за летището в Монреал

Българската компания Sqilline внедрява мобилен софтуер за нуждите на летището в канадския град Монреал. Дружеството е интегрирало корпоративното мобилно решение SAP Work Manager на германския софтуерен гигант SAP.

Решението

Софтуерът се качва на iPAD таблети, предварително осигурени на техническия персонал на летището. Така 140 от тях получават достъп до летищната база данни за техническа поддръжка. Това позволява на служителите да управляват чрез таблетите възложените им работни поръчки и заявки за услуги, като им дава достъп до ключови данни, включително операции, списъци със задачи, архив на предишни ремонти и наличност на материалите. По този начин работата им ще се оптимизира независимо в коя част на летището се намират. SAP Work Manager работи с помощта на няколко други решения на германския софтуерен разработчик, за да може да постигне този ефект. Приложението е базирано на платформата за мобилни устройства SAP Mobile Platform 3.0 и работи съвместно с друга програма SAP MRS, която помага за управлението на ресурсите на дадено предприятие. Самият – SAP MRS е разделен на модули, всеки от които е подходящ за различен тип предприятие. Например за фирма от транспортния сектор програмата предоставя актуална информация за извършените ремонтни дейности и поддръжката на превозните средства, складовите наличности на различни материали и консумативи и др.

От българската компания уточняват, че крайната цел на проекта е била да облекчи традиционните механични процеси за поддръжка на активите с лесно за използване мобилно приложение.

Ефектите

„След първоначалните анализи на работните процеси

на техническия персонал на летище Монреал установихме, че прекомерно много време се губи от техниците да инспектират, поддържат и ремонтират активи, разпръснати из целия летищен комплекс. Време се губи понякога в „безсмислени" пътувания до различни части на летището и обратно. Искахме да отстраним тези недостатъци", казва Десислава Михайлова, управляващ директор на Sqilline.

Проектът на Sqilline е част от по-голямо задание, свързано със софтуерната интеграция на редица решения за летището в Монреал, затова от компанията не пожелаха да разкрият стойността на тяхната част от проекта.

Sqilline е системен интегратор, основан през 2009 г. и базиран в София. Компанията разполага с търговско звено в Лондон. Тя е партньор на SAP и е специализирана във внедряването на мобилните решения на германския разработчик. Компанията изпълнява основно проекти в Германия и Швейцария. Sqilline („Скиллайн")отчита приходи от 699 хил. лв. и нетна печалба от 64 хил. лв. за 2014 г. Дружеството разполага с над 50 души персонал.

Източник: Капитал DAILY 
Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]