Българска морска камара връчи годишните си награди

По традиция на 19 декември (Никулден по стар стил) за 18-и пореден път (от 1997 г.) Българската морска камара (БМК, създадена през 1993 г.) раздаде годишните си награди – грамота и плакет „Свети Никола”.

След встъпителното слово на председателя на камарата к.д.п. Богдан Богданов водосвет отслужи отец Светослав, който благослови морските хора.

От името на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” приветствие поднесе деканът на Факултет „Навигационен” капитан І ранг доцент д-р Николай Великов, от името на Варненската търговско-индустриална камара – нейният председател Иван Табаков, предаде Клуб Океан.

 

Говориха също така заместник-командирът на ВМС комодор Коста Андреев и изпълнителният директор на ИА „Морска администрация” к.д.п. Живко Петров. На церемонията присъства заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев.

По решение на Управителния съвет на БМК за високи финансови резултати на техните фирми и за личен принос в развитието на българското морско стопанство к.д.п. Богдан Богданов връчи две награди – на к.д.п. Пламен Проданов („Космос шипинг”) и на к.д.п. Димитър Симеонов („Петромар”), получена от негов представител. За постигнати високи резултати в науката и образованието награда на БМК получи професор д-р Анна Недялкова (ВСУ „Черноризец Храбър”). За подпомагане на морския сектор кметът на Бургас Димитър Николов получи специална награда, която ще му бъда връчена на място в подобаваща обстановка.

Източник: maritime.bg

 
 
Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…