Български камион пътувал със завързан под него мигрант

Български камион, пътуващ за Германия, е бил задържан от италианската пътна полиция със завързан под ремаркето нелегален имигрант.

 

Водачи на автомобили съобщили на полицията, след като забелязали краката на 16-годишен афганистанец, които се подавали под ремаркета на камиона. Пътните полицаи спрели камиона на автомагистрала А1, на територията на провинция Фрозиноне в областта Лацио. Афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от отработените газове. Настанен е в отделението за спешна медицинска помощ на педиатрична клиника във Фрозиноне, където лекарите са констатирали продължително гладуване, обезводняване на организма и множество натъртвания и ожулвания по тялото. Пациентът се намирал в шок и все още не е проговорил.

Двамата български шофьори, чиито имена не се съобщават, са разпитвани часове наред от служители на Отдела за общи разследвания и специални операции на Централното полицейско управление във Фрозиноне. Те обаче категорично отричали, че съзнателно са превозвали нелегалния имигрант при такива нехуманни условия. Явно фактите потвърждават версията на двамата български шофьори.

Маршрутът на камиона показва, че той очевидно е пристигнал в Италия с ферибот от Гърция в някое от южните италиански пристанища – Бари или Бриндизи. При засилените антитерористични мерки е малко вероятно младият афганистанец да е преминал границата, завързан под ремаркето със стърчащи навън крака, както и да е оставен от шофьорите да пропътува повече от 500 км в това положение, привличайки лесно вниманието на останалите водачи по натоварената магистрала А1.

Подобен случай имаше през юни по магистралата, свързваща Рим с пристанище Чивитавекия. Тогава също не бяха открити доказателства за организирано престъпно деяние.                                                                                               Източник : www.kamioni.bg