Българско изобретение помага за по-голяма безопасност на полети

Българско изобретение предотвратява самолетни катастрофи. По-малко технически закъснения и максимална безопасност на полети вече гарантира българската разработка, съобщава NOVA.

Българин разработва технологии за Космоса в САЩ (ВИДЕО)

Експертите изчисляват, че вероятността да попаднем в самолетна катастрофа е 1:25 милиона. Колкото повече се развиват технологиите, толкова повече намаляват рисковете от инциденти.

Български уред ще измерва радиацията на Марс (ВИДЕО)

Българският инженер Светослав Петров дава своя принос към света за по-безопасно летене. Той е авиоинженер от девет години.

Българският софтуер събира и анализира различни видове данни за технически проблеми. „С нашата разработка можем да хванем всякакъв вид повтарящи се проблеми и сме доказали това пред германската Агенция по авиационна сигурност", казва Петров.

Българин изобрети ПОС терминал фантом

Разработката е толкова интелигентна, че дори подсказва на авиокомпаниите какъв е шансът дадена машина да не може да излети навреме поради определен технически проблем. Така техниците сменят компонентите, преди те да дефектират и да причинят закъснение или дори нещо по-лошо.

Българинът, който създаде магнетофонната касета и слънчевия хладилник

Разработката е на германския пазар от четири години и помага на няколко компании. „Тя премина през много дълъг изпитателен период", казва Петров, който сега се радва на факта, че тя започва да жъне успехи.

Източник: Nova.bg