Банката на СИВ ни дава пари за руски влакчета

 

Синдикираният заем ще послужи и за закупуване на още тролеи от Чехия
Базираната в Москва Международна инвестиционна банка (МИБ) ще осигури финансиране за закупуването на нови руски мотриси за софийското метро. Финансовата институция е бившата банка на СИВ и в нея акционери са държави от бившия соц бившия соц блок, сред които и България.
МИБ ще участва в отпускането на синдикиран заем за Центъра за градска мобилност в София, като общата стойност на кредитната линия е около 41,5 милиона евро, гласи официалното съобщение на банката.
Споразумението за синдикирания заем е между три финансови институции – МИБ, Българската банка за развитие и Интернешънъл асет банк. Делът на московската банка в кредитната линия е 15 милиона евро. Парите ще се използват за закупуването на нови тролеи за Столичния градски транспорт от Чехия и на нови мотриси за метрополитена, които ще бъдат произведени в Русия, уточняват от Международната банка за развитие.

Източник: http://clubz.bg, 28.07.2015г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]