Бави се издаването на безплатни карти на деца за градския транспорт в Пловдив

Карти за градския транспорт за деца

Има забавяне с издаването на безплатните карти за градският транспорт на деца в Пловдив. За това алармираха родители от Града на тепетата, цитирани от Нова телевизия.

Припомняме, че правителството реши от 1 февруари децата до 14-годишна възраст да пътуват напълно безплатно в превозните средства на градския транспорт в цялата страна.

В Пловдив обаче родителите, дошли в началото на месеца в бюрата за издаването на безплатни карти, са били върнати. Впоследствие стана ясно, че превозни документи няма да се издават и днес. Така родителите ще са принудени да плащат по 16 лева за месечна карта за транспорт на децата си, а самите ученици – по 1 лев за единично пътуване.

По думите на директора на ОП “Организация и контрол на транспорта”- Пловдив Георги Стоилов причина затова е, че картите все още не са получени от печатницата, посочена от БНБ.

“Проблемът е чисто организационен. Очаква се превозните документи да пристигнат днес. Поднасяме своите извинения”, каза той.

Заради неуредиците близо 40 000 деца в града все още нямат осигурени безплатни карти. Оказва се, че забавянето е засегнало и други градове в страната.

“Ако картите пристигнат днес, раздаването им ще започне в понеделник. Бюрата са предупредени и ще работят с удължено работно време заради очакваното струпване на хора, които ще искат да ги получат”, допълни Стоилов.

Той посочи още, че ще се търси начин да се върнат парите на родителите, закупили карти за по-дълъг срок за децата си.

летище бургас
Въздушен транспорт

БХРА настоява за връщане на държавен контрол над летище Бургас за спасяване на туризма в Южното Черноморие

февруари 27, 2024

В заявление на заместник-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Веселин Налбантов, бе изразена необх…

граничен пункт до рудозем
Избрани

Скоростен път до Пампорово и Рудозем?

февруари 26, 2024

В рамките на стремежа към модернизация на транспортната инфраструктура в България, Министерството на регионалното развитие и благоустрой…