БДЖ спря влаковете между Берковица и Монтана

БДЖ предприе крайна мярка и спря движението на влакове между Берковица и Монтана, след като за периода от 28 декември до 2 януари осем пъти вандали са хвърляли камъни по тях, съобщиха от дружеството.

Счупени са няколко странични и едно челно стъкло на някои от пътническите композиции, които се движат в участъка. "Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите", се казва в съобщението и се подчертава, че са застрашени живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач.

От БДЖ уточняват, че обслужването на пътниците в този жп участък ще се извършва с автобуси, а движението на влаковете ще бъде възстановено след успокояването на ситуацията в района.

 
 
Източник: www.dnevnik.bg
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]