Боинг 747 е заплашен да остане в историята

Една от най-големите американски компании за производство на авиационна техника е на път да се прости с емблематичния си авиолайнер Боинг 747, ако броят на поръчките за машината не се покачи скоро.

От фирмата обявиха, че в противен случай вероятно ще се наложи да спрат производството му, пише CNN Money.
 
От компанията вече обявиха, че режат броя на произведените машини, като от 12 на година новите самолети стават 6.
 
До възможността да се сложи край на производството на самолета се стигнало, след като интересът към покупката на машината е намалял през последните години
 
Това се държи на стратегията на авиокомпаниите, които предпочитат да насочват ресурсите си към по-малки самолети, като често предпочитани машини са такива с два двигателя. Целта на компаниите е по този начин да спестяват от гориво.
 
В списъка с машините, към които интересът в последно време е спаднал, е и самолетът А380 на Airbus.
 
Масивната машина за придвижване по въздух също е засегната от тенденцията и търсенето към самолета бележи съществен спад.
 
Удар по търсенето на Боинг 747 оказа и представеното през изминалата година от Пентагона следващо поколение на Air Force One.
 
Машината ще бъде версия на авиолайнера 747 и ще се използва за военни цели.
 
От началото на годината акциите на Боинг са поели по пътя надолу, като бележат спад от 7%.
 
Съвсем наскоро пък от компанията заявиха, че са загубили колосална сума, като парите, с които фирмата се е простила, възлизат на  234 милиона долара за последното тримесечие.

Източник : www.BIG5.BG

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…