Bombardier може да излезе от съвместното предприятие с Airbus

Канадската авиационна и инженерна корпорация Bombardier Inc. обмисля да се оттегли от съвместно предприятие с европейския концерн Airbus SE за строителство на търговски самолети поради нарастващите производствени разходи.

Според прессъобщението на канадска компания, необходимостта от инвестиране на допълнителни средства за финансиране на производството на търговски самолети може да застраши бъдещите печалби и да повлияе неблагоприятно върху разходите на съвместното предприятие.

От Bombardier отбелязват, че необходимостта от допълнителни средства за подпомагане производството на търговски лайнери може да застраши бъдещето на съвместното предприятие. Компанията, която притежава около една трета от съвместното предприятие, се съгласи да инвестира до 225 милиона долара в партньорство с Airbus през 2018 г. и максимум 350 милиона долара през 2019 година.

Също така от канадската компания заявиха, че очакват по-слаби финансови средства за 4-то тримесечие наминалата година, отколкото първоначално се предвиждаше. Акциите на Bombardier при търговията на борсата в Торонто в четвъртък поевтиняха с 24%.

Източник: money.bg

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]