Бургаските автобуси „проговарят” догодина

Очаква се до месец април на следващата година автобусите в Бургас да „проговорят“. Така пътниците ще имат възможност не само да четат, но и да чуват информация за маршрута, както и кои са следващите спирки по линията.

Това беше съобщено по време на поредното обществено обсъждане, което Община Бургас проведе по повод въвеждането на новата транспортна схема. На дискусията присъстваха двама от зам.-кметовете, както и ръководството на местната автобусна компания „Бургасбус“.

Съществуващите спирки на градския транспорт ще се запазят на 95%, т.е. ще се въведат само най-необходимите промени. Не се предвижда поскъпване на билета и картата за обществения транспорт.

Пред присъстващите беше представена идеята за нова линия с работно заглавие „малката четворка“, която да се обслужва от микробуси. Тя трябва да осигури свързаност на ж.к. „Възраждане“, ж.к. „Братя Миладинови“, ж.к. „Лазур“ и Централна градска част.

Идеята да се осигурява удобна връзка с Бързата автобусна линия, която ще е гръбнакът на новата транспортна схема и ще пресича Бургас от край до край. Предвижда се автобусите от тази линия да се движат през 3 минути.

„Така, ако жител на „Възраждане“ иска да стигне до „Меден рудник“ или „Изгрев“, например, ще може да се качи на „малката четворка“ с един билет (електронен или хартиен) от спирка близо до дома си, а после да се прикачи на Бързата автобусна линия и да стигне до крайната си цел без да плаща допълнително”, коментират от Община Бургас.

Местната власт все още не е финализирала проекта „Интегриран градски транспорт” и е отворена за предложенията на бургазлии за оптимизиране на новата схема. Обществените обсъждания продължават.  

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]