Дъждове спъват ремонтите на кръстовището на Семинарията

София. Полагането на бетона на естакадата при Семинарията се отлага с един ден. Затварянето на кръстовището трябваше да стане днес, но заради лошото време ще стане в 00:00 ч. на 15 май.
2800 кубични метра бетон трябва да бъдат излети на естакадата. Затова е от особено значение какво ще е времето навън. Пропуснатият ден за работа ще е за сметка на изпълнителите.
 
"Уточнихме се да затворим кръстовището в четвъртък заради валежите в сряда, които ще затруднят работата. Процесът не трябва да се прекъсва. Заедно със строителите планирахме да затворим кръстовището в нощта на сряда срещу четвъртък", каза зам.-кмет по транспорта в столицата Любомир Христов пред ТВ 7.
 
Затварянето на кръстовището налага спиране на движението на всички превозни средства, включително и на градския транспорт. "Не се променяме графика за изпълнение на обекта. Затваряме го заради съображения за сигурност, тъй като на мястото ще бъдат положени няколко хиляди тона арматура и бетон", уточни Христов.
 
Над 18 метра ще е широчината на естакадата при Семинарията. Тя ще бъде изградена с 4 платна – по две в двете посоки на движение. До неделя строителите трябва да са готови с бетона.
Маршрутите на автобуси 88, 94, 102 и 120 ще бъдат променени заради затварянето на кръстовището.
Строителните работи по кръстовището трябва да приключат в края на юли, но от фирмата изпълнител обявиха, че може да са готови и по-рано.
 
Източник: www.standartnews.com, 14.05.2014
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]