Директни полети България – САЩ?

Скоро отново ще има директни полети от България до САЩ. Резервациите започват още в началото на есента, а изпълнението – вероятно от пролетта.
 
Полетите ще се изпълняват от българската авиокомпания „Би Ейч Еър“, която е получила лиценз в САЩ,
със самолет „Еърбъс А 330-200“, пише "24 часа".
 
Машината вече е в София и авиокомпанията е започнала тренировъчните програми със състава си – обучение на пилоти, инженери, стюардеси. Самолетът има 24 седалки в бизнес класа и 242 в икономична.
 
„Вече са получени, образно казано, около 99% от разрешителните за полети до САЩ, остават някои технически детайли, свързани със сигурността“, казва пред изданието изпълнителният директор на „Би Ейч Еър“ Янко Иванов.
 
По думите му откриването на директните полети до САЩ са част от доста по-голям проект на авиокомпанията, който е започнал преди повече от две години. Компанията е поискала от транспортното министерство да бъде назначена като български превозвач по двустранни спогодби за полети до Китай, Индия и Русия.
Плановете са да има полети от София до Чикаго и Ню Йорк четири пъти седмично.
 
Авиокомпанията се надява да привлече и пътници от държавите около нас – Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Албания.
В Чикаго е най-голямата наша диаспора в САЩ, така че ще се разчита на трафик и от българи, но само той не е достатъчен.
От Балканите до САЩ сега летят само турските авиолинии.
 
За последно директни полети между България и САЩ имаше през 1999 г. 
Източник: УтроРусе
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]