До 50 000 евро струва директорски пост в ДАИ

Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи направи сензационно разкритие. Той заяви, че лично е присъствал  на пазарлък за поста регионален директор на ДАИ в един български град и „цената“ му може да стигне до 50 000 евро.

"Аз съм присъствал на пазарене. Например за регионален директор към Хасково нещата отиваха до 50 000 евро. Там лизингът няма срок, затова всичко се живее на бързи обороти", заяви Лалов пред Нова телевизия.

Той коментира и темата с купуването на шофьорски изпити. „Шофьорската книжка върви по 3500 лева, а не по 2000. Това е публична тайна, знае се от няколко години. Един куп неграмотни хора, които не могат да се подпишат, имат шофьорски книжки. Говорим за обикновените, от категория C.”, добави Лалов.

През последните дни ГДБОП и ДАНС направиха проверки в 12 града в страната. Причината са подозрения за организирана престъпна група на служители в автомобилната администрация.

Източник : www.BIG5.BG

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…