До летището с метро от април 2015 г.

Метрото до летището ще бъде пуснато през април 2015 г. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес инспектира дейностите по изграждането на метростанцията до летище "София".
 
„Вече 72% от дейностите са изпълнени по тази линия", каза още Фандъкова и изтъкна, че в момента се извършват дейности по покриване метростанцията. Те трябва да приключат до края на ноември..
 
„Тази метростанция ще е лицето, което ще види всеки влизащ в София", каза тя и обясни, че в салона на станцията ще се издига статуята на Орфей, също така ще има 4 живи дървета.
„Най-важното е, че бързият и удобен градски транспорт стига до летището", заяви тя, цитирана от "Фокус"
 
Строителството на метрото до бизнес парка продължава. „Там около 68% от дейностите са изпълнени. Това, за което сме се договорили е да направим всичко възможно да се компенсират дните, в които имаше сериозни валежи и беше трудно да се работи, за да може да се отвори и бул. „Ал. Малинов". Очаквам на 20 ноември той да бъде отворен за движение в участъка, в който е изцяло реконструиран. До края на месеца и ул. „Обиколна" в кв. „Дружба" трябва да приключи, а следващата година ще се прави разширението на бул. „Ал. Малинов"", коментира още Фандъкова.
Източник: Стандарт