ДСБ поръчва 26-електрически локомотиви

Бордът на датските държавни железници (ДСБ) е одобрила предложение за придобиване на 26 електрически локомотиви, за да замени флота от клас ME дизелови локомотиви, построени от Хеншел в 1981-85.

локомотиви 25kV AC 50Hz ще бъде използван с Bombardier лицеви издърпаните двуетажни автобуси да работят регионални услуги в Зеландия.

ДСБ заяви, че очаква да бъде в състояние да финансира покупката чрез свои собствени финансови ресурси, като сегашния си договор за превоз осигурява достатъчна ликвидност за инвестиции. Поръчки се очаква да започнат през есента, с цел въвеждане на флота в експлоатация от началото на 2020.

"Със закупуването на електрически локомотиви, ние ще направим първата стъпка към постепенното премахване на ME застаряването локомотиви както и намаляване на зависимостта ни от [AnsaldoBreda] IC2 и IC4 влакове в бъдеще", казва ДСБ председател г-н Петър Шютце. "Заедно с нашите дългосрочни планове за закупуване на нови електрически мотриси, че сега ще бъде възможно да се планира контролирано премахване на IC2 и IC4 влакове Въз основа на нашия експлоатационен опит, ние трябва да се заключи, че IC4 няма да се превърне в гръбнак на датски влак. флота, но ще бъде част от решението, докато електрификацията е завършена. "