Два автобуса са се ударили челно край Омуртаг, има ранени

Автобус на "Юнион Ивкони", пътуващ по линия София-Варна, се е ударил челно в автобус на Биомет. Инцидентът е станал заради изпреварващ бус. 8 са пострадали.
Катастрофата е станала минути преди 15 часа в близост до разклона за село Камбурово край Омуртаг, съобщи за Дир.бг пътничка от автобуса, пътуващ към Варна.

В автобуса на "Биомет" е имало 26 пътници, а в този на "Юнион Ивкони"- 15 души.

Общо осем души са пострадали при инцидента, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Шестима от тях са отведени в болницата в Търговище, а на двама е оказана помощ в болницата в Омуртаг. Някои от ранените са със средни телесни повреди.

На всички пострадали е направен скенер и рентгенови снимки. Имат фрактури на крайниците, някои са открити. Черепно-мозъчни травми засега няма, но снимките от скенера все още се обработват. Трима души са по-тежко ранените. Нито един от прегледаните пациенти не е пожелал да остане за лечение в болницата”, съобщи директорът на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков, цитиран от Радио Шумен.

Нито един от прегледаните пациенти не е пожелал да остане за лечение в болницата.

Катастрофата е станала, когато микробус, пътуващ зад автобуса на фирма "Биомет", започва изпреварване, но не успява да се прибере в своето платно.

Автобусът на "Юнион Ивкони" удря буса, след което водачът губи контрол и рейсът се удря челно в автобуса на "Биомет".

Според очевидците на катастрофата, нито една от преминаващите коли не е спряла, за да окаже помощ на пострадалите.

От двете фирми съобщиха, че са изпратили автобуси, които да превозват пътниците.

На мястото на инцидента се извършват процесуални действия и превозните средства, движещи по първокласния път в посока София, са отклонявани през град Попово.

Движението се регулира от служители на сектор „Пътна полиция”.

Районната прокуратура в Омуртаг ръководи досъдебното производство за пътно-транспортното произшествие.

Автобус на „Етап”, който е пътувал по направлението София-Варна, се е отбил на автогарата в Омуртаг, за да вземе пътниците, които е трябвало да пристигнат във Варна. Те са 14 души. Някои от тях са били пътници на „Биомет” и е трябвало да заминат за София, но са се отказали и се връщат обратно във Варна.

По разписание автобусът е трябвало да пристигне в 18.30 часа, но той се бави, защото хората са много уплашени и са помолили шофьора да кара

по-бавно.
 
Източник: www.dir.bg