Два вагона изцяло изгоряха след пожар във влак по линията София-Варна след Каспичан

Пожар е възникнал във влак 2613, пътуващ по линията София – Варна, след като влакът е напуснал гара Каспичан, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

От там допълниха, че няма данни за пострадали пътници, като пътуващите са изведени от композицията. Леко пострадал е единият машинист, който е с травма на ръката.

На мястото на горящия влак – между Каспчина и село Могила са три екипа на пожарната от Шумен и два от Нови пазар. Установено е, че изцяло са изгорели два от вагоните.

Сигнал за пожара е. постъпил в шуменската пожарна в 19:42 часа.

На сайта на БДЖ е посочено само, че бърз влак №2613 (София 13:15 – Варна 20:55) престоява в гара Каспичан поради повреда на вагон от състава на влак. По-късно излезе следното съобщение: “Днес, 3-ти ноември, около 19:40 ч. е възникнало запалване между първия и втория вагон на бързия влак № 2613 от София за Варна. Огънят е забелязан от превозните служители малко след гара Каспичан, които са реагирали своевременно, като пътниците са евакуирани от влака и е подаден сигнал на тел. 112. В пътническата композиция са пътували около 50 човека, като няма данни за пострадали пътници. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката. Екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са на място. Причините за инцидента се изясняват”.

По-късно от пресцентъра на ОД МВР съобщиха, че заради труднодостъпния терен РСПБЗН-Шумен ще извози около 50 души, които са пътували във влака, с високо проходима техника до гара Каспичан, от където хората ще се качат на автобуси.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …