Две експлозии на летището в Брюксел

Две експлозии е имало на летището в Брюксел „Завентем“, съобщи „Дарик“. Кадри с дима, издигащ се от една от сградите, бяха разпространени в социалните мрежи, предава ВВС. Летището е напълно затворено вече. Всички полети са спрени. Спрян е железопътният транспорт към летището. Свидетели на взривовете разказват, че вече изнасят пострадали.

Съобщава се за 14 загинали и поне 30 ранени. Все още не са ясни причините за експлозиите.
Есплозиите са станали около 8 часа сутринта в тази част на летището, където е залата за излитащи пътници, съобщи белгийският вестник „Дерниер Йор“, цитиран от БНТ.

Световните агенции съобщават и за нова експлозия. Този път в метростанцията в Малбек в Брюксел. На още една станция на метрото в Брюксел е прогърмял взрив.
Взривът е избухнал на станция Шуман, която е близо до централата на Еврокомисията. Освен метрото, се евакурира и Централната гара, близо до историческия централен площад на Брюксел „Гранд плас“.

Взривовете стават 4 дни след ареста в Брюксел на Салах Абдеслам, главният заподозрян за атентатите в Париж през ноември миналата година.

Източник : www.segabg.com

ЖП транспорт

ВТУ „Т. Каблешков“ откри новата учебна година с иновативна лаборатория

На 14.09.2020г., в рамките на тържеството по случай откриването на новата академична учебна година, във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ бе официално открита специализирана лаборатория по “Технически средства за управление […]

ЖП транспорт

Освобождават жп операторите от инфраструктурни такси

Представителите на държавите членки в Съвета се споразумяха за мандат във връзка с предложението за даване на възможност на страните да подпомогнат сектора чрез освобождаване на железопътните дружества от определени инфраструктурни такси. Същевременно […]