Двигател-гигант на най-големия контейнеровоз в света

 

Възможността за превоз на 19,000 TEU прави наскоро именувания CSCL GLOBE най-голям контейнеровоз в света. Но това не е всичко, с което корабът е известен.

Новопостроеният кораб за China Shipping Container Lines (CSCL) се задвижва от най-големия (по размери) действащ корабен двигател в света.

В края на миналата седмица приключиха тридневните изпитания на кораба. Масивният бавнооборотен дизелов двигател MAN B&W 12S90ME-C бе подложен на първо изпитание и показа отлични показатели. Той има мощност от 69,720 kW при 84 rpm.

“Сърцето” на CSCL GLOBE има височина 17,2 метра.

Maritime.bg припомня, че новият най-голям /по капацитет/ контейнеровоз в света е част от серия пет кораба, които се строят в корабостроителниците на Hyundai в Южна Корея. Огромният двигател също е построен от Hyundai.

Широчината на новия лидер – CSCL GLOBE, е с 4 метра по-малка в сравнение със серията Triple-E на Maersk Line. Корабите от най-големия клас на Maersk Line са с капацитет 18,000 TEU. Те обаче са оборудвани с два двигателя по 43 000 к.с.

,
Източник: http://www.maritime.bg23.11.2014г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]