ЕК прекрати разследване на обществена поръчка за доставка на китайски влакове в България

Мотириса
Снимка: Архив


Европейската комисия (ЕК) прекрати разследване на обществена поръчка за доставка на китайски влакове в България, предават от Дарик.

Обществената поръчка, организиран от българското Министерство на транспорта и съобщенията, е за закупуване на 20 електрически влака, както и поддръжката им за 15 години. Прогнозната стойност на договора е около 1,2 милиарда лева (610 милиона евро), припомня еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон в изявление, публикувано на уебсайта на ЕК.

CRRC Corporation Limited (известна като CRRC) е китайски държавен производител на подвижен железопътен състав- най-големият в света по отношение на приходите.

Комисията стартира задълбочената проверка поради съмнения, че китайското дружество е получило чуждестранна субсидия, която “изкривява” вътрешния европейски пазар.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…