Еко ябълки за еко транспорт

В продължение на месец трима габровски приятели на БДЖ осигуряваха ябълка за хората, пътуващи в различни посоки на страната от габровската жп гара под мотото „Еко ябълки за еко транспорт", съобщиха служители на железниците. Пътниците оставали приятно изненадани от милия жест към тях, а немалко изразявали своето отношение с поздравителни бележки към младите хора.

Най-впечатляващото писъмце, написано на лист хартия, било на момиче от Велико Търново. Текстът в него е следният: „Ябълките бяха много вкусни. Радвам се, че все още има хора, които искат да зарадват другите, без да получат нищо в замяна. Това е мил жест, който може да преобрази деня на един тъжен и самотен човек. Благодаря, че те има. Продължавай да даряваш усмивки на другите!"

Тримата млади мъже, които от няколко години организират детски изложби, томболи с награди за пътуващите от гарата, осигуряват книги за импровизираната библиотека в чакалнята и които изпратиха своя разработка на концепция за развитието на БДЖ в страната и я изпратиха на министър Ивайло Московски, са Сергей Александров, Николай Колев и Борислав Христанов. Те заделят от личните си средства, за да осигурят награди за различните си инициативи, свързани с габровската гара.

Сергей Александров обясни вчера пред „100 вести", че ябълките са събрани от овощна градина в с. Бижевци, Тревненско. Собственикът на имота нямал възможност да събере ябълковата реколта и отправил молба към момчетата да я приберат и дарят на нуждаещи се хора.

Тримата решили, че ябълковият плод ще бъде подходящ за освежаване на пътниците, тръгващи от габровската гара, и че всеки от тях ще оцени милия жест на собственика на бижовската градина. Всеки ден служителите на железниците измивали ябълки и пълнели фруктиерата да има плодове за хората от първия до последния влак.

Изт: 100 Вести

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…