Ekol Logistics и VIIA стартират нова влакова връзка

 

Ekol и VIIA обявиха началото на новата услуга, базирано на директна връзка всяка седмица от пристанището на Sète до Noisy-le-Sec в района на Париж.

Влакът тръгва от пристанището на Sète в Сряда сутрин и пристига в Париж в Четвъртък в  7:00 сутринта. Обратният курс стартира в Сряда с отпътуването на влака от Париж в 18.00 ч и пристига в Sète в  Четвъртък в 12:00 сутринта.

Това е новата железопътна връзка за модел ремаркета  P400 и е  първата стъпка в изграждането на Югозападния железопътен коридор. Честотата ще се увеличи на 2-кръга седмично от средата на Декември 2016. Капацитетът и честотата на железопътната услуга ще продължи да се увеличава през 2017, когато  Ekol ще пусне втория ферибот по линията  Izmir – Sète.

Ekol и  VIIA вече работят по свързването на  Сете с Англия, Бенелюкс и Германия.

"Благодарение на този влак ние можем по-добре да свържем Турция или Иран с Европа, Maghreb с района на Париж и решенията, които ние можем да предложим са действително екологични. Хубаво е да споменем, че благодарение на вагоните на VIIA, този нов влак на  Ekol е първият от Сете, който предлага вагони P400 за обслужването на района на Париж, така че ние можем да го използваме да превозваме мега трейлъри и други видове оборудвания,  например мега  swap-bodies или контейнери. Ние от  Ekol, искаме да развием Западно-Източните железопътни връзки от Париж до Унгария и Румъния. Нашите планове са амбициозни, но сме сигурни, че също така и клиентите ще изпитат преимуществото му,” каза Ала Дженан, Мениджър Бизнес Развитие в  Ekol.

Ekol Logistics е международен логистичен оператор, представена в 14 държави с повече от 5500 собствени транспортни единици. Компанията вече оперира с 44 влакови отпътувания седмично между  Trieste и Cologne или Ludwigshafen в Германия, Trieste и Ostrava в Чехия. През 2014 Ekol предоставя ежеседмичен сърви зот Турция до Франция с един от най-бързите  Ro-Ro кораб, с капацитет от 180 ремаркета, което позволява  48 часово транзитно време между Измир и пристанището в  Sète.

VIIA е железопътен оператор, част от  SNCF Logistics, специализирана в транспорта на ремаркета с влак през Европа.

Източник: http://www.logistika.bg, 31.10.2016г.

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]