Ekol Logistics и VIIA стартират нова влакова връзка

 

Ekol и VIIA обявиха началото на новата услуга, базирано на директна връзка всяка седмица от пристанището на Sète до Noisy-le-Sec в района на Париж.

Влакът тръгва от пристанището на Sète в Сряда сутрин и пристига в Париж в Четвъртък в  7:00 сутринта. Обратният курс стартира в Сряда с отпътуването на влака от Париж в 18.00 ч и пристига в Sète в  Четвъртък в 12:00 сутринта.

Това е новата железопътна връзка за модел ремаркета  P400 и е  първата стъпка в изграждането на Югозападния железопътен коридор. Честотата ще се увеличи на 2-кръга седмично от средата на Декември 2016. Капацитетът и честотата на железопътната услуга ще продължи да се увеличава през 2017, когато  Ekol ще пусне втория ферибот по линията  Izmir – Sète.

Ekol и  VIIA вече работят по свързването на  Сете с Англия, Бенелюкс и Германия.

"Благодарение на този влак ние можем по-добре да свържем Турция или Иран с Европа, Maghreb с района на Париж и решенията, които ние можем да предложим са действително екологични. Хубаво е да споменем, че благодарение на вагоните на VIIA, този нов влак на  Ekol е първият от Сете, който предлага вагони P400 за обслужването на района на Париж, така че ние можем да го използваме да превозваме мега трейлъри и други видове оборудвания,  например мега  swap-bodies или контейнери. Ние от  Ekol, искаме да развием Западно-Източните железопътни връзки от Париж до Унгария и Румъния. Нашите планове са амбициозни, но сме сигурни, че също така и клиентите ще изпитат преимуществото му,” каза Ала Дженан, Мениджър Бизнес Развитие в  Ekol.

Ekol Logistics е международен логистичен оператор, представена в 14 държави с повече от 5500 собствени транспортни единици. Компанията вече оперира с 44 влакови отпътувания седмично между  Trieste и Cologne или Ludwigshafen в Германия, Trieste и Ostrava в Чехия. През 2014 Ekol предоставя ежеседмичен сърви зот Турция до Франция с един от най-бързите  Ro-Ro кораб, с капацитет от 180 ремаркета, което позволява  48 часово транзитно време между Измир и пристанището в  Sète.

VIIA е железопътен оператор, част от  SNCF Logistics, специализирана в транспорта на ремаркета с влак през Европа.

Източник: http://www.logistika.bg, 31.10.2016г.

Избрани

Гвоздейков: Ревизия ще покаже какво е харчено в транспортното министерство в последните 3 месеца

юни 8, 2023

Ще разпоредя ревизия в моите подведомствени организации и на държавните предприятия. Ще се проверява какво е харчено за последните 3 месеца и какви разходи са правени. Това каза след заседанието […]

Автомобилен транспорт

Екологичният транспорт и възстановяването на “Български пощи” сред приоритетите на новия министър на транспорта

юни 7, 2023

Инж. Георги Гвоздейков, новоназначеният министър на транспорта и съобщенията, обяви, че ще се фокусира върху прилагането на екологични транспортни решения като ключов приоритет на своя мандат. Това беше обявено по […]

Избрани

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството

юни 7, 2023

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е роден в София. Завършва Първа английска езикова гимназия в столицата и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира […]