Ekol с нов Ro-Ro кораб

 

Компанията Alternative Transport, собственост на Ekol Logistics, пусна на вода новия си, 6-ти поред, кораб Meleq. Това стана на тържество във Фленсбург, Германия, на което присъстваха около 200 гости.

Корабът е дълъг 210 м, има товарен капацитет от 32 600 т, като може да побере 280 ремаркета. Максималната скорост, която може да достигне, е  21,3 възела. Meleq се присъединява официално към силния флот от 5 Ro-Ro кораба на Alternative Transport през февруари 2017 г., за да обслужва маршрута от Турция до Италия.

На откриването, на което присъстваха гости от видни логистични компании от цяла Европа, председателят на Ekol Logistics и Alternative Transport – Ахмед Мусу коментира: “Преди три години, ние тръгнахме на нашето пътуване с чартърни кораби. Днес сме горди с пускането на шестия ни Ro-Ro кораб  MELEQ. По пътя, постигнахме устойчив растеж и инвестирахме повече от  €100 млн. в разширяването на нашия флот. След пускането на MELEQ, ние ще продължим да откриваме нови маршрути и да увеличаваме честотата на вече съществуващите чрез нови инвестиции. Освен това, планираме да завършим строителството и да започнем да извършваме операции на пристанището Ялова – Ro-Ro терминал в началото на  2017г. Ние ще предложим значителни оперативни предимства в индустрията с нашия разрастващ се флот.”

Източник: http://www.logistika.bg, 21.11.2016г.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…