Ekol с нов Ro-Ro кораб

 

Компанията Alternative Transport, собственост на Ekol Logistics, пусна на вода новия си, 6-ти поред, кораб Meleq. Това стана на тържество във Фленсбург, Германия, на което присъстваха около 200 гости.

Корабът е дълъг 210 м, има товарен капацитет от 32 600 т, като може да побере 280 ремаркета. Максималната скорост, която може да достигне, е  21,3 възела. Meleq се присъединява официално към силния флот от 5 Ro-Ro кораба на Alternative Transport през февруари 2017 г., за да обслужва маршрута от Турция до Италия.

На откриването, на което присъстваха гости от видни логистични компании от цяла Европа, председателят на Ekol Logistics и Alternative Transport – Ахмед Мусу коментира: “Преди три години, ние тръгнахме на нашето пътуване с чартърни кораби. Днес сме горди с пускането на шестия ни Ro-Ro кораб  MELEQ. По пътя, постигнахме устойчив растеж и инвестирахме повече от  €100 млн. в разширяването на нашия флот. След пускането на MELEQ, ние ще продължим да откриваме нови маршрути и да увеличаваме честотата на вече съществуващите чрез нови инвестиции. Освен това, планираме да завършим строителството и да започнем да извършваме операции на пристанището Ялова – Ro-Ro терминал в началото на  2017г. Ние ще предложим значителни оперативни предимства в индустрията с нашия разрастващ се флот.”

Източник: http://www.logistika.bg, 21.11.2016г.

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]