„Експрес Сервиз“ ще строи депо за ремонт на локомотиви в Русе

Край Русе започва строеж на депо за ремонт на локомотиви и тестови железопътни линии.
Депото се изграждат от единствената компания у нас, произвеждаща локомотиви – "Експрес Сервиз" ООД . Това съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА, по повод първата копка на обекта, направена от кмета на Русе Пламен Стоилов. 
 
Новата сграда и железопътните коловози ще се построят върху закупен от Общината терен в района на русенската гара Образцов чифлик. 
 
В депото ще бъдат монтирани различни по вид ремонтни канали, повдигателни съоръжения и друго съвременно оборудване. До сградата ще бъде построен и коловоз за тестове на новопостроените от "Експрес Сервиз" локомотиви. 
 
Новото депо ще бъде разширение на съществуващите два цеха, чиито капацитет за ремонт на локомотиви е вече запълнен. С новата инвестиция "Експрес Сервиз" отговаря на нуждата от качествени ремонти на локомотивите на българските частни железопътни превозвачи. 
 
Компанията разполага с уникални за страната технологии и оборудване за ремонт на електрически и дизелови локомотиви.
 
По такъв начин се продължава и развива 150-годишната традиция на Русе като национален център на локомотивната индустрия. 
 
Първата в България работилница за ремонт на локомотиви е изградена в Русе през 1866 година.
Източник: Dir.bg
ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]