“Експрес Сервиз” ще строи депо за ремонт на локомотиви в Русе

Край Русе започва строеж на депо за ремонт на локомотиви и тестови железопътни линии.
Депото се изграждат от единствената компания у нас, произвеждаща локомотиви – "Експрес Сервиз" ООД . Това съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА, по повод първата копка на обекта, направена от кмета на Русе Пламен Стоилов. 
 
Новата сграда и железопътните коловози ще се построят върху закупен от Общината терен в района на русенската гара Образцов чифлик. 
 
В депото ще бъдат монтирани различни по вид ремонтни канали, повдигателни съоръжения и друго съвременно оборудване. До сградата ще бъде построен и коловоз за тестове на новопостроените от "Експрес Сервиз" локомотиви. 
 
Новото депо ще бъде разширение на съществуващите два цеха, чиито капацитет за ремонт на локомотиви е вече запълнен. С новата инвестиция "Експрес Сервиз" отговаря на нуждата от качествени ремонти на локомотивите на българските частни железопътни превозвачи. 
 
Компанията разполага с уникални за страната технологии и оборудване за ремонт на електрически и дизелови локомотиви.
 
По такъв начин се продължава и развива 150-годишната традиция на Русе като национален център на локомотивната индустрия. 
 
Първата в България работилница за ремонт на локомотиви е изградена в Русе през 1866 година.
Източник: Dir.bg
ЖП транспорт

Изгнили дъски и липсващи болтове по жп линията Монтана-Берковица

май 30, 2023

Железопътната линия между Монтана и Берковица е опасна и крие рискове за пътуващите, предава bTV. За проблема алармират хора, брали бъзов цвят в района. Те забелязали, че дъските между релсите са […]

ЖП транспорт

Министър Алексиев не е притеснен, че в КЗК има 6 жалби по поръчките за новия подвижен състав на БДЖ

май 30, 2023

Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, който подписа Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан, заяви в отговор на въпрос на “Хоризонт”, че не вижда нищо притеснително […]

Автомобилен транспорт

Yellow Taxi ще вози пътниците от Летище София

май 30, 2023

Гoлямa пpoмянa щe пocpeщнe пpиcтигaщитe нa Лeтищe Coфия в ĸpaя нa мeceц юни – Yеllоw Тахі бeшe избpaнa зa oбcлyжвaщa ĸoмпaния нa aepoгapaтa. B пpoдължeниe нa 16 гoдини “OK Cyпepтpaнc” […]