Експресът София-Бургас се разминал на косъм от сблъсък с друг влак!

Тежък жп инцидент е избегнат днес благодарение на бдителни машинисти, научи „24 часа”.
 
Експресът София – Бургас теоретично е можел да срещне друг влак и да се стигне до тежък инцидент. Причината е, че служителка на гарата в Нова Загора, т.н. постова стрелка, не сменила сигнала на светофара. Жената правилно преместила стрелките на влака на завой, но светлината на сигнализацията показвала, че той трябвало да продължи направо.
 
Това усъмнило машинистите и те не подкарали влака в грешната посока. Разминаването дошло, защото заради рехабилитация на жп линията при Нова Загора е изключена автоматичната сигнализация и се работи на ръчен режим, обясниха експерти.
 
Шефът на НК „Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев заяви, че моментално е разпоредил проверка на случая. Наказани са постовата срелочничка и други служители. Заради проблема влакът е бил спрян за 70 минути в Нова Загора, докато на служителките на гарата се издаде акт за произшествието.
Източник: 24 часа
Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]