Електрически ръчен мини-влекач мести полуремаркета с лекота

Дори най-големите майстори на волана се препотяват понякога, когато трябва завъртят натоварено полуремарке на влекача си на малко пространство. Понякога това са рисковани и бавни маневри, изискващи пълна концентрация и костващи доста нерви. Но всичко това е в миналото, поне за тези, които са се сдобили с ужасно симпатичния електрически мини-влекач Electric Tug V-move Trailer Mover XXL.

Устройството изглежда като съвсем обикновена платформа за товар с малката разлика, че е пригодено всъщност да дърпа огромни полуремаркета. Тази възможност е гарантирана от хидравличен подемен капацитет от 3.5 тона. Задвижването става чрез 4 кВ електромотор, който черпи енергия от 36-волтова батерия.

Устройството има няколко системи за сигурност, като собствени спирачки, пневматична система за свързване със спирачките на ремаркето, аварийна система при спъване и падане на оператора, клаксон и др.

 

Източник : www.offnews.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…