Електрическото задвижване CeTrax влиза в серийно производство

Серийното производство на електрическото централно задвижване CeTrax започва през третото тримесечие на 2020 г.

Производителят на автобуси Solaris за първи път инсталира CeTrax в модела Urbino 15 LE electric. Решенията за е-мобилност от ZF поддържат локалния транспорт надежден и без емисии.

За да направи прехода към локалния беземисионен обществен транспорт максимално лесен и гъвкав, ZF подкрепи производителите на автомобили за работа с широкия си технологичен опит и системна компетентност. Различни производители по целия свят вече разчитат на порталният мост AxTrax AVE за електрическото задвижване за автобуси в градския транспорт. От третото тримесечие на 2020 г. електрическото централно задвижване на CeTrax ще бъде второто електрическо задвижване от ZF за обществения транспорт, което ще влезе в серийно производство. То ще се произвежда във Фридрихсхафен.

[✕]


Гъвкав и мощен, CeTrax е проектиран за използване в автобуси и бе представен за първи път в тестовото превозно средство на ZF през 2017 г. Дизайнът на задвижването се основава на подхода „plug and drive“. CeTrax може лесно да бъде инсталиран в превозни средства с конвенционална система за задвижване. Освен това CeTrax, подобно на другите електрически задвижвания на ZF, може да се управлява чрез батерия, тролейна система, а също и в конфигурация с горивни клетки.

По този начин той е подходящ за разработване на нови превозни средства, както и за преоборудване на съществуващи платформи. Това позволява на производителите и на собствениците на автопаркове да реагират гъвкаво на пазарните изисквания и законовите разпоредби. Полският производител на автобуси Solaris вече избра CeTrax. В бъдеще CeTrax ще захранва новия електрически модел Urbino 15 LE. Подготвят се и други клиентски договори.

По-строгите норми за емисии и общественият дебат относно замърсяването с фини прахови частици не оказват натиск само върху производителите на автомобили. По-специално местният обществен транспорт е задължен да намали емисиите и по този начин да облекчи влиянието си върху околната среда. Като водеща световна технологична група и дългогодишен партньор в индустрията за автомобили за работа, ZF подкрепя производителите в това преобразуване със своите технологични познания.

Източник: kamioni.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…