Етиопия – Джибути открита жп линия

THE Етиопия – железопътна линия стандартен габарит Джибути беше открит на 3 октомври, създаване на нов транспортен коридор между излаз на море Етиопия и Червено море.

На 752 километра линия е електрифицирана цялата при 25kV променлив и два коловоза за първи на 115 между Адис Абеба и Adama с единичен коловоз върху останалата част от маршрута.

Китай Железопътна Eryuan Engineering Group построен на 317 километра Адис Абеба – раздел Me'eso докато Китай строителство Строителство Corporation (CCECC) спечели $ US 1,2 млрд договор през януари 2012 г. за изграждане на участъка 340 km от Me'eso до Dire Dawa и Dewele относно Джибути граница. Italferr, инженерната филиал на италианските държавни железници (FS), предоставени консултантски услуги за поддръжка и експлоатация.

CRRC Corporation доставя 35 HXD1C локомотиви за новата железопътна линия, както и на пътници и товари подвижния състав.

The $ US 4.5 млрд етиопски отсечката от линията е 30% -funded от етиопското правителство, а останалата част чрез заем при облекчени условия от Китай Exim банка.

Последният раздел на 100 км от Dewele да Durale на брега на Червено море се осъществява от правителството Джибути. Китай Железопътно строителство Corporation спечели договор $ US 505 м за изграждане на този участък от линията, през февруари 2012 г., отново с финанси, идващи от Китай.

Новата железопътна линия е ключов компонент на националната железопътна мрежа на Етиопия (NRNE).

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]