Ето ги новите трамваи

За Столичната община добър градски транспорт означава лъскави превозни средства, а не добра транспортна инфраструктура

Инициативата „Спаси София“ за пореден път громи проблемите на столицата. Сега на прицел са новите трамваи, които, макар и добро попълнение, не решават проблемите на трафика в най-големия български град.

Ето цялата публикация на страницата на „Спаси София“ във фейсбук:

Снощи, малко след като и последният трамвай се прибра в градските депа, пристигна и най-новият от тях. В присъствието на обслужващ персонал от Столичен електротранспорт ЕАД и няколко въодушевени фотографи, около 2:00 часа новият полски ПЕСА стъпи на родни релси: два месеца по-рано от обявеното от г-жа Йорданка Фандъкова пред белгийски бизнемени и родни медии.

Това е първият от 5-те нови трамвая, които се очаква да пристигнат, като с тях новите мотриси в София стават 25 от общо 250.

 

Заявеното от г-жа Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, че: "няма как да се говори за зелени политики ако автобусите, тролейбусите или трамваите са над 30-годишни" показва за пореден път, че за Столичната община добър градски транспорт означава лъскави превозни средства, а не добра транспортна инфраструктура, адекватна поддръжка, безконфликтно движение, стегнат график, малко чакане по спирките и адекватни (почасови) билети.

 

Източник: big5.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…