European Sleeper обявява първия международен нощен влак

Новата компания си партнира с RegioJet за стартиране на влака.

Чешкият оператор RegioJet е основният партньор на услугата Брюксел – Амстердам – Берлин – Прага.

EUROPEAN Sleeper, новосъздадена компания в Холандия, обяви, че ще въведе международна услуга за нощни влакове от Брюксел през Антверпен, Ротердам, Амстердам, Берлин и Дрезден до Прага през пролетта на 2022 г.

European Sleeper си партнира с чешкия оператор с отворен достъп RegioJet за своята встъпителната услуга, като чешкият оператор е задарен да предоставя по-голямата част от подвижния състав. RegioJet вече е активен в международната нощна експлоатация на влаковете с услуга между Прага и Кошице, в източната част на Словакия, и сезонна лятна услуга между Прага и Риека.

RegioJet ще превози услугата в Германия и Чешката република, а белгийските национални железници (SNCB) ще превозват услугата в Белгия. Оператор все още не е избран да превози услугата в Нидерландия.

Европейският sleeper търси финансиране и ще емитира акции за набиране на капитал, като набирането на средства ще започне през май.

Операторът вече се стреми да създаде допълнителни услуги за и от Белгия и Нидерландия и планира да започне втората си услуга до декември 2022 г. Европейският sleeper в крайна сметка планира да инвестира в собствен подвижен състав и да създаде нови, привлекателни стандарти в нощния влак

В изданието на IRJ през май ще се появи характеристика за съживяването на нощните влакове в Европа.

Източник: European Sleeper announces first international night train service | International Railway Journal (railjournal.com)

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…