Фандъкова за ЦГМ: Има накърнено доверие

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви в ефира на Нова телевизия, че все още не може да се говор за злоупотреби във връзка със скандала в "Центъра за градска мобилност", но добави, че е на лице накърнено доверие.

"Показахме с бързата ни реакция, че е недопустимо накърняване на общественото доверие, защото нашата работа зависи от доверието на хората. Но когато си публична личност, трябва да си готов да носиш отговорност. Трудно се обяснява такава ситуация, затова аз поисках оставките и на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ), защото това са хората, които са провели и са ръководили провеждането на обществената поръчка", каза кметът на София.

"Не можем да твърдим, че има злоупотреба, защото проверките още не са приключили. Има накърнено доверие, липса на адекватно обяснение и затова поисках оставките. Проверките продължават", добави Фандъкова.

Оставките в ЦГМ бяха поискани, заради скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с бившата депутатка Ирена Коцева.

Източник : www.standartnews.com

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…