Фандъкова за ЦГМ: Има накърнено доверие

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви в ефира на Нова телевизия, че все още не може да се говор за злоупотреби във връзка със скандала в "Центъра за градска мобилност", но добави, че е на лице накърнено доверие.

"Показахме с бързата ни реакция, че е недопустимо накърняване на общественото доверие, защото нашата работа зависи от доверието на хората. Но когато си публична личност, трябва да си готов да носиш отговорност. Трудно се обяснява такава ситуация, затова аз поисках оставките и на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ), защото това са хората, които са провели и са ръководили провеждането на обществената поръчка", каза кметът на София.

"Не можем да твърдим, че има злоупотреба, защото проверките още не са приключили. Има накърнено доверие, липса на адекватно обяснение и затова поисках оставките. Проверките продължават", добави Фандъкова.

Оставките в ЦГМ бяха поискани, заради скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с бившата депутатка Ирена Коцева.

Източник : www.standartnews.com

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]