FlixBus продължава да се разширява в България: Пловдив става част от най-голямата автобусна мрежа в Европа

++ Нови ежедневни връзки на FlixBus от Пловдив от 17 май

++ Директен достъп за входящи туристи до Европейската столица на културата

София, 17.05.2019 г. – На 17 май FlixBus добавя Пловдив към своята европейска автобусна мрежа. В летния си график зелената компания за мобилност предлага ежедневни връзки от втория по големина град в България до Унгария и Австрия.

Хората от Пловдив ще могат да пътуват директно до Сегед, Будапеща и Виена. FlixBus навлезе на българския пазар през март 2018 г., като предложи възможност за пътуване с автобуси на дълги разстояния от столицата. Освен допълването на мрежата, FlixBus продължава да оперира връзките си от София до три държави: Румъния, Унгария и Австрия.

„Като Европейска столица на културата Пловдив се превръща в един от акцентите на Европа тази година. Освен че предлагаме възможност на жителите да обиколят континента, ние бихме искали също така и да подкрепим местната култура и туризъм, като осигурим лесен и достъпен начин за транспорт на европейските туристи, които да посетят града.” – каза Ласло Арани, регионален управляващ директор.

Освен настоящото разширяване, FlixBus планира по-нататъшно развитие в България тази година, като още през лятото се очакват нови линии.

ЖП транспорт

АКТИВНА ИСТОРИЧЕСКА КАРТА Железопътни линии 1860-1974 г.

Защо направихме карта за ЖП линиите? Защото железопътните линии са първата стратегическа инфраструктура по българските земи. В годините преди и след Освобождението ЖП инфраструктурата има основна роля за усвояване на […]

Автомобилен транспорт

Товарните превози намаляват с 9.3 на сто през първото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) през първото тримесечие на 2020 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г. превозените товари и извършената работа от товарния сухопътен […]