FlixBus възстановява международните си линии от България

  • FlixBus възстановява дейността си в България с връзки до Румъния, Хърватска, Словения, Австрия и Германия
  • Първите потегляния стартират на 3-ти юни и вече могат да бъдат резервирани
  • Освен в България, FlixBus възстанови дейността си и в други европейски държави
    София, 18/05/2021 – След като в последните седмици беше обявен рестарта на дейността в няколко европейски държави, FlixBus се завръща и на Българския пазар. От 3-ти юни, пътниците от Пловдив и София отново ще могат да пътуват със зелените автобуси до Румъния, Хърватска, Словения, Австрия и Германия. След поредица от нови облекчения на мерките за пътуване и благодарение на подобряването на епидемичната обстановка нуждата от мобилност се увеличава. Започвайки от 3-ти юни, зелените автобуси ще възобновят дейност с първата си международна линия до съседката Румъния. Пътниците ще имат възможността да пътуват четири пъти седмично от София до Букурещ и веднъж до Арад. FlixBus ще възстанови и курсовете си от българското Черноморие -от Варна до Букурещ.
    От 4-ти юни зелените автобуси ще предлагат достъпна, безопасна и устойчива алтернатива за пътуване и от Пловдив до Мюнхен. Дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен отново ще бъдат достъпни без прекачване с начални точки София или Пловдив. Тъй като FlixBus отново стартира линиите от мрежата си във все повече европейски държави, пътниците ще имат възможността да пътуват и до други дестинации чрез прекачване. Всички достъпни дестинации са в продажба и вече могат да бъдат резервирани на сайта на FlixBus и през мобилната им апликация.
    „Благодарение на гъвкавия ни бизнес модел успяваме да предложим връзки в съответствие с търсенето, а в зависимост от ситуацията мрежата ни ще бъде постепенно обогатена. Имайки предвид, че епидемиологичната обстановка вече се подобрява, което съвпада и с наближаването на летния сезон, вече се наблюдава нужда от увеличаване на възможностите за пътуване до дадени европейски градове,“ сподели Снежина Колева, Старши мениджър бизнес развитие за България.

Мерки за безопасност и хигиена са налични за едно безопасно пътуван За да продължи безопасно дейността си, FlixBus съвместно с експерти внедряват нова концепция за хигиена и безопасност, за да се адаптират към настоящата ситуация. Сред мерките за безопасност приложени от FlixBus са внимателното почистване и дезинфекция на превозните средства след всяко пътуване, както и на някои от по-големите автобусни спирки, качване. само от задната врата, безконтактно чекиране и наличие на дезинфектант по време на цялото пътуване. Носенето на маска или друг способ за покриване на носа и устата е задължително от момента на качване, по време на пътуването и при слизане от превозното средство. При покупка на билет онлайн, пътниците на FlixBus получават най-важната информация относно безопасността заедно с потвърждението на резервацията си. FlixBus продължава да следва препоръките на здравните органи. „Екипът ни разработи хигиенна концепция, която ще позволи на пътниците да пътуват безопасно по нашите международни линии дори и в настоящата ситуация. Насърчаваме клиентите си да изпълнят и своята част, следвайки предпазните мерките, препоръките на екипа ни и най-важното да пътуват само ако нямат симптоми. Благодарение на политиката ни за анулиране, пътуванията могат да бъдат променяни лесно и гъвкаво,“ добави Снежина Колева, Старши мениджър бизнес развитие за България. Пътниците се насърчават наистина да взимат под внимание сигурността си, когато купуват билети и при възможност да ги закупуват онлайн чрез приложението на FlixBus или през техния сайт. FlixBus възстановява дейността си и в други европейски държави Освен в България, FlixBus възстановява дейността си и в други държави като Германия, Австрия, Португалия, Полша, Чехия, Франция и Обединеното кралство. Пътниците, които искат да пътуват по международните линии, трябва да се информират предварително относно изискванията на държавата, до която пътуват. ***
За FlixMobility
FlixMobility е млад доставчик на мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките FlixBus и FlixTrain. Благодарение на уникален бизнес модел и иновативна технология, стартъпът бързо установи най-голямата европейска автобусна мрежа за дълги разстояния и пусна първите зелени влакове за дълги разстояния през 2018 г., както и пилотен проект за изцяло електрически автобуси в Германия и Франция. От 2013 г.

FlixMobility промени начина, по който хората пътуват из Европа и създаде хиляди нови работни места в индустрията за мобилност През 2018 г. FlixMobility стартира FlixBus USA, за да внесе тази нова алтернатива за пътуване в САЩ. От места из цяла Европа и Съединените щати, Flix-екипът се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата, контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта Ежедневното планирано обслужване и зеленият флот на FlixBus се управляват от автобусни партньори от регионални МСП, докато FlixTrain работи в сътрудничество с частни влакови компании.
Чрез тези партньорства, иновациите, предприемаческия дух и силната международна марка срещат опита и качеството на традицията. Уникалната комбинация от технологичен стартъп, платформа за електронна търговия и класическа транспортна компания позиционира FlixMobility като лидер срещу.

Източник: FLixBus

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…