FlixMobility открива Експертен център в София – нови възможности с високо потенциалния набор от таланти в България

++ Фокус върху София като ново място за таланти за FlixMobility  

++ Центърът ще допълва съществуващите хъбове в Харков и Нюрнберг 

++ София предлага идеални условия за разширяване на набора от таланти, центърът ще се превърне в основна част от FlixBus 

София, 24 август 2021 г.  FlixMobility, бързоразвиващата се технологична компания за мобилност, известна с екологични и достъпни транспортни услуги чрез марките FlixBus и FlixTrain, инвестира в Експертен център в София . В новия хъб FlixMobility ще използва потенциала на местните таланти, за да подкрепи по-нататъшния растеж на компанията.  

Благодарение на уникален бизнес модел и иновативна технология, FlixMobility бързо установи най-голямата автобусна мрежа за дълги разстояния в Европа, разшири се в Съединените щати и планира да започне първите връзки в Бразилия по-късно тази година. От началото на съществуването си до сега силата на компанията винаги е била в това да мисли глобално, но да действа и да присъства на местно ниво. Това се изразява в силни екипи за всеки отделен пазар с талантливи хора, които подкрепят бъдещия растеж на компанията.  

FlixMobility се фокусира върху София като нова локация с местни таланти 

Между различните групи таланти идентифицирани в Европа, като вече съществуващите центрове в Харков (Украйна) и Нюрнберг (Германия) , FlixMobility избра София за новия си офис поради големия потенциал за талантливи кадри. Софийският хъб ще отговаря основно за маркетинговите и технологичните дейности, но също така ще бъде домакин на FMX и счетоводни екипи. Хъбът се намира в едно от най -новите coworking пространства в София – This Way, разположено в един от бизнес районите в града на ул. Иван Абаджиев 2. 

Петър Банков, директор на Експертния център в София : „Много се радвам, че ще работя с местни таланти, допринасящи за развитието на устойчивата и достъпна мобилност. От първоначалните проучвания знаем, че България има голям потенциал за таланти на високо ниво в маркетинг и tech сферата. Подобно на другите европейски центрове, FlixMobility предлага глобална политика за дистанционна работа, обучения за повишаване на познанията и редовен обмен на знания и опит с всички международни екипи. Вече започнахме набирането на таланти за различни позиции и насърчаваме всички да проверят интересните ни и разнообразни предложения за работа ”. 

Международен екип от повече от 3000 служители в Мюнхен, Берлин и множеството международни офиси в Европа и САЩ, както и хиляди партньори, автобусни водачи и железопътни оператори, стоят зад успеха и глобалното разширяване на доставчика на зелена мобилност. 

Даниел Краус, основател и ръководител на FlixMobility „Искаме да намерим правилните хора на правилните места, за да добавим най-голяма стойност към компанията и да подхраним глобалната експанзия в дългосрочен план. В допълнение към нашите местни екипи по цял свят, ние създаваме Експертни центрове на места, където има много специфични таланти. „  

FlixBus вече присъства в България от 2018 г. със своите зелени автобуси и предлага международни пътувания до няколко европейски дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен.  

FlixBus активно набира нови таланти, които да се присъединят към софийския хъб, чрез уебсайта на компанията или специална целева страница.

Оформяне на мобилното бъдещето : Разширяване в Бразилия през 2021 г. 

В началото на юни 2021 г. компанията обяви резултатите от последния си кръг на финансиране, от който крайната събрана сума надхвърля 650 милиона долара. Тези средства ще бъдат използвани за обогатяване на предлаганите от FlixBus и FlixTrain продукти и услуги, както на новите, така и на вече съществуващите пазари. Значителен дял е предназначен за финансиране на глобалната експанзия към нови географски шириникато най-новата стъпка в разширяването е Бразилия. Компанията ще бъде един от първите глобални играчи, които ще предоставят на бразилските клиенти лесни, достъпни и удобни автобусни услуги в края на 2021 г. 

Грийн-тех и устойчивостта са част от ДНК-то на компанията и подкрепят визията за предлагане на устойчива мобилност за всички. FlixBus пусна първите зелени влакове за дълги разстояния през 2018 г., както и пилотни проекти за 100% електрически автобуси в Германия и Франция и автобус със слънчеви панели в Холандия. От юли се движат и първите международни автобуси на биогаз между Амстердам и Брюксел и между Стокхолм и Осло.  

FlixMobility промени начина, по който милиони хора пътуват, предлагайки нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване. Стотици милиони хора са пътували със зелените автобуси и влакове от създаването на компанията. FlixBus оперира над 400 000 ежедневни връзки в 2500 дестинации в 36 държави. 

 xxx

За Flix

Flix е технологична компания за мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките FlixBus и FlixTrain.  Благодарение на уникален бизнес модел и иновативна технология, стартъпът бързо се налага като най-голямата европейска автобусна мрежа за пътуване на дълги разстояния и пусна първите зелени влакове за дълги разстояния през 2018 г., както и пилотен проект за изцяло електрически автобуси в Германия и Франция. От 2013 г. Flix промени начина, по който хората пътуват из Европа и създаде хиляди нови работни места в индустрията за мобилност. През 2018 г. Flix стартира FlixBus USA, за да внесе тази нова алтернатива за пътуване в САЩ.  

  

От места из цяла Европа и Съединените щати, Flix-екипът се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата, контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта Ежедневното планирано обслужване и зеленият флот на FlixBus се управляват от автобусни партньори от регионални МСП, докато FlixTrain работи в сътрудничество с частни влакови компании. Чрез тези партньорства, иновациите, предприемаческия дух и силната международна марка срещат опита и качеството на традицията. Уникалната комбинация от технологичен стартъп, платформа за електронна търговия и класическа транспортна компания позиционира Flix като лидер срещу големите международни корпорации, променяйки трайно европейския пейзаж на мобилността.  

За повече информация посетете corporate.flixbus.com/

ЖП транспорт

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за следващия мандат. Българският министър участва в 15 -ата среща на […]

Автомобилен транспорт

Разширяване на глобалната автобусна мрежа на дълги разстояния: FlixMobility придобива Greyhound в САЩ

++ Компанията адресира благоприятна възможност от увеличеното търсене в САЩ за достъпна, устойчива, колективна мобилност  ++ Последният кръг на финансиране проправя път на FlixMobility да поведе световната революция за зелена […]

ЖП транспорт

БТПП организира бизнес делегация за изложението EURASIARAIL в края на ноември

Българската търговско-промишлена палата по предложение на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникации и индустрия (RASTIA)  организира бизнес делегация за посещение на търговското изложение Евразия Рейл (Eurasia Rail). Изложението ще се […]